Sportevenemangen vi ser fram emot under året

Det finns ett antal olika sportevenemang som hålls årligen som även kommer att hållas under 2017. Det är allt från traditionella sportevenemang till E-sportevenemang. Här är de olika evenemangen som vi ser fram emot under det kommande året.

Hockey VM

Sportevenemangen vi ser fram emot under året

Först ut är hockey VM med start den femte Maj och avslutning den tjugoförsta Maj. Hockey VM hålls i Frankrike och Tyskland i år, i Paris och Köln mer specifikt. Hockey VM är alltid spännande att följa då de bästa spelarna från olika toppligor är med och representerar sina hemländer.

Det är 16 nationer med och tävlar i år och de 16 nationerna placeras i två olika grupper, grupp A och grupp B. De fyra lag som har högst poäng i de båda grupperna efter gruppspelen går vidare till kvartsfinalen. Kvartsfinalerna spelas 18 Maj, semifinalerna spelas 20 Maj och finalen samt bronsmatchen spelas 21 Maj.

Tour de France

Sportevenemangen vi ser fram emot under året

Tour de France är kanske inte det mest spännande sportevenemanget men det har ändå en viss charm och är helt klart värt att kolla på om man inte har någonting bättre för sig. Årets Tour de France blir det 104 loppet som körs och årets lopp startar i Düsseldorf i Tyskland, det är första gången som Tour de France går av stapeln i Tyskland sedan 1987 och den fjärde gången någonsin. Touren startar den 1 juli och avslutas den 23 juli 2017.

Stanley Cup-finalen

Stanley Cup är namnet på pokalen som delas ut till det NHL lag som vinner säsongen. Slutspelen i Stanley Cup startar den 12 april och avslutas i mitten av juni i år. Det kan vara svårt att hitta matcherna i denna turnering på TV men med den ökade populariteten i livestreaming så bör det inte vara allt för svårt att hitta en sändning av matcherna.