Roliga gratisspel på nätet

Gaming har aldrig varit mer populärt än vad det är idag. När det först blev möjligt att spela spel i hemmet så var det någonting som ansågs vara endast för nördar och dylikt. Nuförtiden så är det dock otroligt populärt med gaming och de allra flesta människor spelar någonting idag oavsett om det är ett shooter-spel som Overwatch eller bara Candy Crush på mobilen när man sitter på bussen så är det alltså väldigt populärt med spel nu för tiden.

Det kan dock vara krångligt att hitta spel som är underhållande och håller en någorlunda hög kvalitet om man inte har allt för mycket pengar att spendera på de. Så här får du ett par tips för de bästa gratisspelen som du kan hitta på nätet.

Flashspel

Trots att de inte grafiken i flashspel inte ser allt för vacker ut jämfört med dagens standard så är de fullständigt gratis och kan erbjuda många timmars underhållning. Om du växte upp på 90-talet eller tidigt 2000-tal så finns det även en hel del nostalgi att hämta bland flashspel då de var otroligt populära under den tidsperioden. De flesta flashspel tar dock endast ett par minuter att tröttna på så de är sällan ett bra alternativ till en gratis spelupplevelse idag.

League of Legends

League of Legends eller LoL som det förkortas är ett spel av MOBA genret. MOBA står för Multiplayer Online Battle Arena och LoL är ett av de mest populära spelen inom denna genre. Det är fullständigt gratis att ladda ned men du kan köpa kosmetiska föremål i spelet med hjälp av riktiga pengar. En match i LoL varar i cirka 30–45 minuter och man spelar i lag som har fem spelare styck. LoL är även en otroligt populär E-sport så det finns möjligheter att bli en professionell spelare om man blir tillräckligt bra.

World of Tanks

Roliga gratisspel på nätetWorld of Tanks är ett lag-baserat spel som är helt gratis att ladda ned. Man spelar som en pansarvagn och det finns ett antal olika speltyper att välja bland där reglerna och målet varierar en hel del. World of Tanks använder sig av en så kallade Freemium modell där spelet är gratis att ladda ned och spela men spelarna kan även välja att spendera pengar på spelet för att få Premium förmåner. Trots att World of Tanks har funnits sedan 2010 så har det blivit allt mer populärt på senare tid och en det har till och med fått en skaplig E-sport scen på den tiden.

Rift

Rift är ett spel av genre MMORPG vilket är samma genre som spel som World of Warcraft till exempel. Rift är dock fullständigt gratis att ladda ned och spela. Trots att nya MMORPG spel sällan utvecklas på grund av att det är en spelgenre som är mindre populärt idag än för 10 år sedan så erbjuder de spel som finns tillgängliga nya uppdateringar och expansioner relativt frekvent.

Så om du är sugen på att slåss mot mängder av monster, stora bossar eller helt enkelt vill rida omkring på en haj med ben så kan du göra allt detta i Rift. Om du vill så kan du dock självklart spendera spel på spelet precis som i de flesta spel som finns tillgängliga gratis.